www.suomenajokoira.info

Etusivu
Suomenajokoira
Kasvatus ja metsästys
Ajokoe ja näyttely
Kauppapaikka
Vieraskirja
Ruokaohjeet
Linkit
Etsi
Yhteystiedot

Koirat:
Tervasmetsän Aku
Kärjen Sara
Tuuli

Kaakon Nettipalvelu

 
www.suomenajokoira.info

Tuuli

Suomenajokoira Tuuli, Isä k-kva Varpuvitsan Roope, Emä Veera.
Parhaat p√§iv√§ns√§ jo n√§hnyt vanha lady, j√§niksen ajot suvujat viel√§, joskin haukku on k√§rsinyt i√§n my√∂t√§ elikk√§ huonontunut.
Tuuli on käynyt myös yhdessä kokeessa, joka meni kokolailla poskelleen.Oli nimittäin koepäivänä aikamoinen myrsky,ja kaiken kukkuraksi tutka ei pelittänyt.Koira löysättiin irti klo 6.05Ja katosi heti metsään ja noin 15 min jälkeen oli kuin ajo olisi lähtenyt,mitä nyt siinä myrskyssä kuuli,ja seuraava kontakti oli klo 09.40 jolloin tuulen alta koira löytyi ajamasta,mutta oli jo myös lämmin plus 15 koira sai ajoa 24min,vielä erän jälkeen koira sai ajon samasta jäniksestä, kerkesi ajaa jonkun aikaa ennenkuin saatiin kiinni ja toiselle haulle,mutta hakuaikaa jäljellä enään hyvin vähän,eikä uutta ajoa tullut.Muuten moitteeton päivä mutta jäätiin vain lähdössä ajosta ulos,sillon olis saattanut minuutteja enemmän tulla jos matkassa pysyttiin.Yritin myös aikaisemmin koiralla kokeisiin,mutta samalla viikolla harjoituksissa koira juoksi ajossa johonkin tikkuun,oli tosi hyvää ajoa. Ei muuta kuin nukutukseen ja leikkaukseen,enkä huomannut haaveria ennenkuin koira nousi autoon ja kääntyi päin,ensiksi luulin verta jäniksen vereksi koska ammuin sinä päivänä kaksi,mutta lähemmin tutkittuani koirassa oli aika suuri palkeenkieli rinnassa,enkä tiedä kumman jäniksen ajossa se sen sai mutta löytyi sieltä kuitenkin noin 4sm tikku rinnasta.

IMG_0081Tuuli_1.JPG

 

Tuuli on syntynyt 10.5.2000.
Tuuli on tehnyt yhdet pennut vuonna 2004. Pentueeseen syntyi 10 pentua, joista yhdeksän jäi eloon. Niistä oli kahdeksan urosta ja yksi narttu. Tällä hetkellä elossa on kuusi. Kaksi kuoli tapaturmaisesti; toinen jäi junan alle ajossa ja toinen hukkui ketun ajossa soramonttuun. Yksi jouduttiin lopettamaan melkein viisivuotiaana epilepsian vuoksi. Viimeksi mainitulla oli kokeista kaksi ykköspalkintoa.

Tuulelle on ammuttu keskimäärin vuosittain noin 20 jänistä.

Sivua päivitetty 13.06.2009 10:05
 


 

Lisšš oma kommenttisi tšlle sivulle                     Uusimmat kommentit

Tämän sivun kommentit (0 kpl):

Sivun alkuun