Etusivu
Suomenajokoira
Kasvatus ja metsästys
Ajokoe ja näyttely
Kauppapaikka
Vieraskirja
Ruokaohjeet
Linkit
Etsi
Yhteystiedot

Koirat:
Tervasmetsän Aku
Kärjen Sara
Tuuli

Kaakon Nettipalvelu

 

kanivel arvosteluasteikko

A

Ei muutoksia. Reisiluun pää ja lonkkamaljakko ovat yhdenmukaiset. Lonkkamaljakon kraniolateraalinen reuna piirtyy terävänä ja on lievästi pyöristynyt. Nivelrako on tiivis ja tasainen. Norbergin asteikko vetoasennossa noin 105º (suosituksena).

B

Lähes normaali/rajatapaus. Reisiluun pää ja lonkkamaljakko ovat vähän epäyhdenmukaiset, Norbergin asteikko vetoasennossa lähellä 105º tai reisiluun pään keskus on mediaalisesti lonkkamaljakon dorsaalireunaan nähden ja reisiluun pää ja lonkkamaljakko ovat yhdenmukaiset.

C

Lievä. Reisiluun pää ja lonkkamalja eivät ole yhdenmukaiset, Norbergin asteikko on noin 100º ja /tai lonkkamaljakon kraniolateraalinen reuna on vähän mataloitunut. Epätasaisuutta tai korkeintaan lieviä nivelrikkomuutoksia lonkkamaljan kraniaalikaudaali- tai dorsaalireunassa tai reisiluun päässä tai kaulassa.

D

Keskivaikea. Selvää epätasaisuutta reisiluun päässä ja lonkkamaljakossa, subluksaatio. Norbergin asteikko on suurempi kuin 90º (vain suosituksena). Lonkkamaljakon kranilateraalireuna tasaantunut ja/tai nivelrikon merkkejä.

E

Vaikea. Selvästi dysplaattinen lonkkanivel. Esim. luksaatio tai selvä subluksaatio, Norbergin asteikko alle 90º, selvä lonkkamaljakon kraniaalireunan tasaantuminen, reisiluun pään epämuotoisuus (sienimäinen, tasaantunut) tai muut nivelrikkomuutokset.

 

 

Kyynärnivelen arvosteluasteikko

0

Ei muutoksia. Normaalit kyynärnivelet

1

Lievät. Yleensä pienet artroosimuutokset ensiksi sulkijalisäkkeen yläpinnassa (2mm vahvuuteen saakka).

2

Kohtalaiset. Ed. mainittuja muutoksia 5mm saakka ja/tai muutoksia värttinäluun nivelosassa, koronoidi lisäkkeessä ja/tai lievää epämuodostusta.

3

Voimakkaat muutokset. Edellistä ylittävät rappeutumismuutokset/voimakas nivelten epämuodostus.

Sivun alkuun Etusivulle    
 

F.C.I.:n lonkka- ja kyynärnivelen arvosteluasteikko

Noudatetaan koiran 6 vuoden ikään saakka.

 

Lisää oma kommenttisi tälle sivulle                     Uusimmat kommentit

Tämän sivun kommentit:

Sivun alkuun